Mažiau trąšų -23% nuo 2021 m.
Maisto medžiagų ištekliai glūdi dirvožemyje, atmosferoje, jie yra ir augalinėse liekanose. Trąšų buvo naudojama vis daugiau todėl, kad tais ištekliais nežinojome kaip pasinaudoti arba nemokėjome jų išsaugoti. Tačiau dabar galime ir mokame tai padaryti!
Trąšų sumažinimas per visą vegetaciją su kaupu kompensuojamas, jei organinės liekanos yra paverčiamos humusu. Maisto medžiagos iš augalinių liekanų ilgai išlieka dirvožemyje – humuse – tada, kai yra biologinės formos, o ne mineralinės.
Daugumoje dirvožemių randama netirpių formų fosforo ir kalio (augalams nepasiekiamų), taip pat augalai patys negali pasisavinti atmosferinio azoto. Visa tai – dar vienas maisto medžiagų šaltinis, kurio ūkininkai gali naudotis!